Huisartsenpraktijk Groenewold

Hortensiastraat 14a - 7601 EW Almelo - tel. 0546-452366

Baarmoederhalskanker

Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 tot en met 60 jaar. Daarom organiseert de Stichting Bevolkingsonderzoek Oost voor vrouwen uit deze leeftijdsgroep het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker door  elke 5 jaar een uitnodiging te sturen voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

Uitnodiging: U ontvangt de uitnodiging van de Stichting Bevolkingsonderzoek Oost. U kunt zelf een afspraak maken met uw huisarts voor het uitstrijkje. In de praktijk maakt een vrouwelijke assistent het uitstrijkje. 

Baarmoederhalskanker is een kwaadaardig gezwel rond de baarmoederhals. Deze vorm van kanker ontstaat heel langzaam. Met het bevolkingsonderzoek worden vooral voorstadia ontdekt. Door deze te behandelen, wordt voorkomen dat baarmoederhalskanker ontstaat.

Deelname is gratis en vrijwillig: U beslist zelf of u meedoet aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Het onderzoek is gratis.

Uitslag: U ontvangt na 3-4 weken van de Stichting Bevolkingsonderzoek Oost de uitslag. Deze zal u schriftelijk  worden medegedeeld. Tevens ontvangt uw huisarts de uitslag van het onderzoek.

voor informatie: https://www.bevolkingsonderzoekoost.nl/page9275/bevolkingsonderzoek-baarmoederhalskanker