Huisartsenpraktijk Groenewold

Hortensiastraat 14a - 7601 EW Almelo - tel. 0546-452366

Borstkanker

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Zo kunnen we eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.

Uitnodiging
U krijgt een uitnodiging als het onderzoekcentrum bij u in de buurt staat. U ontvangt de eerste uitnodiging als u 50, 51 of 52 jaar bent.
Dat is afhankelijk van de route van het onderzoekscentrum. Tot het jaar waarin u 76 wordt, ontvangt u elke 2 jaar een uitnodiging.

Bij klachten naar de huisarts
Het bevolkingsonderzoek borstkanker is voor vrouwen die géén klachten hebben aan hun borsten. Heeft u klachten of merkt u veranderingen aan uw borsten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts. Wacht niet op de uitnodiging van het bevolkingsonderzoek borstkanker.

Uitslag
U ontvangt de uitslag van het bevolkingsonderzoek binnen 2 weken via de post. Bij een verdachte afwijking bespreekt de huisarts het vervolgonderzoek met u.


 Voor informatie: https://www.bevolkingsonderzoekoost.nl/borstkanker