Huisartsenpraktijk Groenewold

Hortensiastraat 14a - 7601 EW Almelo - tel. 0546-452366

Kosten van de huisarts

Kosten en declaraties van uw huisarts:

De huisarts en uw eigen risico

De zorg van de huisartsenpraktijk valt niet onder uw eigen risico. Dit betreft alle telefoontjes, spreekuren en visites. Dit geldt ook voor huisartsenzorg uitgevoerd door doktersassistenten, praktijkondersteuner, praktijkondersteuning GGZ. Er hoeft voor deze zorg dus geen bijdrage te worden betaald.

Wat valt wel onder het eigen risico?

  • Als extra onderzoek wordt aangevraagd zoals bloedonderzoek of foto’s
  • verwijzing naar specialist/ andere disciplines
  • voorgeschreven medicijnen
  • medicijnen toegediend tijdens het spreekuur [injecties]

De huisarts is niet verantwoordelijk voor de kosten die voor onderzoek bij u in rekening worden gebracht. De huisarts heeft geen zicht op de hoogte van het bedrag dat andere zorgaanbieders in rekening kunnen brengen.

Ook is de huisarts er niet van op de hoogte of u eventueel een eigen bijdrage voor bepaalde zorg moet betalen. U kunt dit zelf navragen bij uw zorgverzekeraar.

INVOERING NO-SHOW TARIEF

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op hun afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner of assistente verschijnen. Daarom voeren wij per 1 juni 2023 op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging een “no-show” tarief in

WAAROM EEN NO-SHOW TARIEF?

Als u medische klachten heeft, willen we u graag zo snel mogelijk helpen. Door niet op uw afspraak te komen, maakt u de wachttijd voor andere patiënten langer. Immers, in de tijd die voor u gereserveerd stond, had uw huisarts een andere patiënt kunnen helpen. Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt als u niet op uw afspraak verschijnt.

Natuurlijk kan het gebeuren dat u door overmacht niet op uw afspraak kunt komen. Belt u dan zo snel mogelijk – liefst uiterlijk een dag van tevoren- naar de praktijk, dan kunnen wij uw afspraak verzetten en een andere patiënt helpen. Natuurlijk wordt er in dat geval geen no-show tarief berekend.

HOOGTE NO -SHOW TARIEF

Enkel consult: 15 Euro

Dubbel consult: 30 Euro

Het tarief geldt voor alle afspraken, dus ook voor afspraken bij de assistente.

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. LET OP: UW ZORGVERZEKERAAR VERGOEDT DE NO-SHOW FACTUUR NIET.